• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Regio Twente geeft bijdrage voor extra treinstellen Zutphen-Hengelo-Oldenzaal

Regio Twente geeft een bijdrage van circa €350.000 voor het inzetten van extra treinstellen in de ochtendspits op de verbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Vervoerder Syntus verzorgt deze treindienst.
Het aantal reizigers in de ochtendspits is toegenomen. Dit komt ondermeer door de aangepaste dienstregeling van NS op de lijn Deventer-Enschede. Daardoor gebruiken meer reizigers de alternatieve route Hengelo-Zutphen. Dit leidt vaak tot volle treinen.
Door de extra treinstellen wordt de drukte opgevangen en is er meer comfort voor de reizigers. De extra treinstellen worden het gehele jaar 2013 ingezet. Regio Twente is concessieverlener voor de treinverbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.

De verbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal is belangrijk voor veel forenzen maar bijvoorbeeld ook voor scholieren en studenten die naar opleidingsinstellingen in Hengelo en Enschede gaan. Op zondag 9 december is op deze lijn het nieuwe station Gezondheidspark Hengelo bij ziekenhuis ZGT Hengelo geopend. Hierdoor kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers dit ziekenhuis veel gemakkelijker met het openbaar vervoer bereiken.

"Gezien het belang van de treinverbinding voor het woon-werkverkeer in onze regio en een deel van de Achterhoek, is er alle reden voor Regio Twente om de bijdrage voor extra treinstellen beschikbaar te stellen", aldus Jan Bron, portefeuillehouder mobiliteit van Regio Twente. "We willen Twente goed bereikbaar houden. Dat is belangrijk voor onze economie, maar ook om maatschappelijke redenen, zoals goed openbaar vervoer voor scholieren en studenten naar het ROC van Twente, Saxion en de UT in Enschede en ziekenhuis ZGT Hengelo. Want dat zijn allemaal instellingen met een regionale functie. Daarnaast is de trein een alternatief voor de auto. Daarmee brengen we de files terug èn het is beter voor het milieu."