• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

MTB-netwerk Twente

MTB’en

Mountainbike (MTB) is in Twente een grote sport. Niet zo gek als je bedenkt dat we hier in Twente beschikken over sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landerijen, waterpartijen en een heel netwerk van mountainbike tochten. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een MTB-route in Twente van 700 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden.

Deze 1000 kilometer aan routes zijn allemaal individueel mooie routes, die onderling door verbindingsstukken aan elkaar geknoopt worden. Voor elk niveau is er wel een route te bedenken, of je nu lid bent van een MTB-club of gewoon voor een zondag met je familie een mountainbike wilt huren in Twente. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

Mountainbikenetwerk 800px

Themaroutes

We breiden het Mountainbikenetwerk Twente de komende jaren verder uit met verrassende themaroutes. De TwenteTrack is hiervan misschien wel de meest spectaculaire. Dit is de eerste meerdaagse thematocht die verschillende Twentse mountainbikeroutes met elkaar combineert.

 

 

 

Ben je op zoek naar uitdaging, avontuur in een onmeunig mooie omgeving? Kom dan naar Twente, dé hotspot voor echte mountainbike beleving! Het hele jaar door natuurlijk, of ben je een #mooiweerbiker ?

  

Kijk hieronder naar een impressie van de MTB-route in Haaksbergen.