• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Presentatie

Een digitale presentatie dient als ondersteuning van een verhaal. De toehoorder kan niet aandachtig lezen en luisteren tegelijk. Dus het is verstandig geen of zeer weinig tekst te gebruiken op de slides, maar vooral beelden.

Op dit moment wordt de meest gebruikte digitale presentatie gemaakt in Powerpoint.

Powerpoint

Powerpoint open je vanuit het icoon 'sjablonen powerpoint. Er is een algemeen sjabloon Regio Twente waarin je op de juiste wijze een powerpointpresentatie in huisstijl maakt.

rtwe12067-01 Powerpoint-05

Prezi

Naast Powerpoint kan een digitale presentatie ook gemaakt worden in Prezi.

Prezi is, in tegenstelling tot Powerpoint, een zgn. non liniaire presentatietool. Prezi maakt gebruik van zoom en rotatie bewegingen. De presentatie ziet er dan wel heel spectaculair uit, maar kan ook de aandacht voor de spreker wegtrekken. Dan is je Prezi presentatie je concurrent en lijden je toehoorders onder de zgn. 'motion sickness'. Dat zal het overbrengen van je boodschap niet ten goede komen.

Prezi is gebaseerd op Mindmapping. Dat maakt dat het niet voor alle presentaties geschikt is. Belangrijkste bij een presentatie is een goed verhaal.

Regio Twente werkt aan een basis Prezi presentatie in huisstijl.

Ga je aan de slag met Prezi zorg dan voor herkenning door gebruik van de Regio Twente huisstijl elementen, zoals logo, lettertype etc.

Team communicatie helpt je graag om tot een goede digitale presentatie te komen.