Parkeerkaart ter introductie met 50% korting

Het betaald parkeren wordt momenteel uitgerold bij de recreatieparken Het Hulsbeek en Het Rutbeek van Regio Twente. Naar verwachting is dit op 1 juni afgerond en is het betaald parkeren overal geïmplementeerd. Vanaf dat moment tot en met augustus geldt een parkeertarief van € 5,- per dag en van september tot en met april van € 2,-. Voor frequente bezoekers is er een parkeerkaart die het hele jaar geldig is voor alle recreatieparken van Regio Twente. Als introductieprijs is de kaart tot 5 juni verkrijgbaar met een korting van 50%, voor € 20,-. Daarna is de parkeerkaart voor de normale prijs van € 40,- verkrijgbaar.

 

Recreatiepark Het Lageveld is sinds juli vorig jaar overgegaan op het continu betaald parkeren. Waar bezoekers al gewend waren om op zonnige dagen tijdens het hoogseizoen parkeergeld te betalen, geldt dat nu ook gedurende de andere maanden van het jaar.

Kwaliteit op de recreatieparken

Het heffen van parkeergeld (via een automatisch parkeersysteem) is o.a. door het wegvallen van de jaarlijkse bijdrage van de Provincie nodig om er onder meer voor te kunnen zorgen dat de kwaliteit en toegankelijkheid van de recreatieparken behouden blijft. De bezoeker ziet deze kwaliteit terug in de wekelijks gemaaide zonneweides, goed onderhouden speeltoestellen en schone toiletten. Om de hoge kwaliteit te borgen vraagt dit elk jaar voldoende middelen waarbij parkeergelden een bijdrage leveren. De entree tot de recreatieparken van Regio Twente blijft gratis.

Meer inkomsten

Het continu heffen van parkeergeld is één van de maatregelen om meer inkomsten te realiseren. Dit naast het verpachten van ondergrond en het binnenhalen van meer evenementen, zoals Freshtival op Het Rutbeek en Hemelgames op Het Hulsbeek. Op de meeste recreatieparken in Nederland is het betaald parkeren al geruime tijd ingevoerd.

De parkeerkaart voor alle parken is te verkrijgen via http://www.hethulsbeek.nl/parkeerkaarten