Creatieve technologie in Twente is booming

In Twente gebeurt heel veel in de creatieve technologie sector

We krijgen steeds meer te maken met multidimensionale vraagstukken, dat vergt een nieuw soort aanpak door multidisciplinaire teams. En die hebben we in Twente!

creative technology“Zoek op de woorden Creatieve Technologie in Google en je krijgt een hele lijst resultaten uit Twente!” zegt Marc Woesthuis, eigenaar van internetbureau TRIMM en bestuurslid van de Stichting Twente Branding.”

"Er zitten veel innovatieve bedrijven in de regio en een groot deel van de studentenpopulatie ontwikkelt zich binnen de creatieve technologie sector. Afstudeerders van o.a. Universiteit Twente, Saxion, ROC van Twente en AKI ArtEZ hebben kennis van verschillende vakgebieden en zijn multi-inzetbaar.”

Dat TRIMM graag met dat talent wil werken is één van de redenen dat zij zich in Enschede gevestigd hebben. Binnen CeeCee op het Roombeek, waar TRIMM in 2009 als een van de eersten een pand betrokken, zijn inmiddels 600 arbeidsplaatsen ontstaan, een aantal dat Marc binnen 5 jaar wel ziet verdubbelen. "Ook beleidsmakers beginnen te zien dat de economische impact van de digitale wereld uitermate belangrijk is en dat hun beleid er op aangepast moet worden.”, aldus Marc.

“Om de creatieve technologie sector verder te ontwikkelen hebben we in 2006 Stichting Fris opgericht; een platform om bedrijven, kennisinstellingen en lokale overheden met elkaar te verbinden. Elk jaar gaan we op een buitenland reis met 30-35 man, om kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. Na een trip naar Keulen en Berlijn ontstond bijvoorbeeld het idee voor de The Cee Spot, een accelerator programma voor startups. We organiseren ook ieder jaar I AM MEDIA om de sector te verbinden, met een programma vol interessante sprekers en volop mogelijkheden om te netwerken.” 

Een hele zomer vol creatieve technologie

De creatieve technologie in Twente is booming!
Tijd dus om er aandacht aan te besteden. Op Twente.com lees je verhalen van bedrijven, ondernemers en studenten en ontdek je alles over bijzondere projecten in de wereld van de Creatieve Technologie.
Kijk o.a. mee achter de schermen bij Bert, KeywordMate en AlienTrick en laat je inspireren door de onderwijsprojecten bij Saxion, Universiteit Twente, ROC van Twente en AKI ArtEZ. Vlieg mee met een drone en vind je ideale werkplek.
Wil je netwerken in Zuid-Duitsland? Geef je dan op voor de Creative Business Week München!

Kortom, genoeg bijzondere verhalen om geïnspireerd te raken!
Nieuwsgierig geworden? Lees alles over Creatieve Technologie op twente.com/creatievetechnologie!