Plan voor skydivecentrum op Het Hulsbeek

Een viertal ondernemers is van plan om op recreatiepark Het Hulsbeek een indoor skydivecentrum te realiseren. Dit skydivecentrum is het tweede indoor skydivecentrum in Nederland.
De verwachting is dat ruim 60.000 bezoekers per jaar komen indoor skydiven in dit nieuwe centrum en dat het skydivecentrum ongeveer veertig banen oplevert.

Het Hulsbeek is een prachtig recreatiepark waar van alles te beleven is op het gebied van sportieve activiteiten. Namens Regio Twente, eigenaar van Het Hulsbeek, zegt parkmanager Rob Beverdam positief te staan tegenover het idee van een indoor skydivecentrum op het park. “Het is een goede aanvulling op het huidige aanbod van recreatiemogelijkheden op het park. Een echte publiekstrekker. Het skydivecentrum wil ook samenwerken met de andere ondernemers op Het Hulsbeek, waardoor nieuwe arrangementen door de ondernemers kunnen worden aangeboden.”

Indoor skydiven simuleert een vrije val zonder parachute in een verticale windtunnel. De wind in de tunnel beweegt met snelheden tot 275 kilometer per uur omhoog. Hierdoor blijven mensen zweven en kunnen ze ervaren hoe het is om te vliegen zonder parachute. De windtunnel op Het Hulsbeek wordt twaalf meter hoog. Op de hele wereld is er maar één andere tunnel die hier op lijkt.