Twents kunstwerk op Amsterdam Light Festival

Hoogleraar sociale robotica Vanessa Evers, de Almelose kunstenaar Randy van Lingen en een studententeam van het DesignLab van de UT slaan tijdens het Amsterdam Light Festivalde handen ineen.

De laatste weken heeft het team gewerkt aan de interactieve kunstinstallatie ‘From Twente with Love’Vanaf 15 december is deze installatie te zien langs de Amsterdamse grachten. Natuur en robotica komen in het kunstwerk samen. In de golfachtige sculptuur reageren handkusjes, licht en kleuren op het publiek.

De makers maken met de kunstinstallatie zichtbaar hoe bepaalde groepen zich gedragen wanneer ze geprikkeld worden. Het gaat om hoe robots bewegen en interactief met mensen omgaan.
Het Twentse lichtkunstwerk is gebouwd op initiatief van de Twentse Ambassade Amsterdam en Almelo Promotie.

Amsterdam Light Festival

Jaarlijks zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers.
Het festival bestaat uit twee onderdelen, een vaarroute en een looptoure. De vaarroute is geopend van 1 december tot 22 januari, de looproute is geopend van 15 december tot 8 januari.
Het Twentse kunstwerk ‘From Twente with Love’ wordt op 15 december officieel geopend en is onderdeel van de looproute, maar is ook vanaf het water te bewonderen.
Na het festival krijgt het kunstwerk een definitieve plek in Almelo.

Bucky Ball

Het is de tweede keer dat Twente zich tijdens het Amsterdam Light Festival presenteert. Vorig jaar maakten de Twentse kunstenares Bianca Leusink en UT-wetenschapper Dave Blank de ‘Bucky Ball’ om Twente en nanotechnologie te promoten.