Ambitieuze plannen innovatiecampus Kennispark Twente

Op 9 december 2016 vond het startsein plaats van de professionele doorontwikkeling van de innovatiecampus Kennispark Twente. Vanaf 2017 krijgt de innovatiecampus een enorme boost. De komende jaren investeren bedrijven, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen opgeteld ruim 100 miljoen euro, zodat Kennispark Twente haar nationale en internationale positie verder kan uitbouwen en verstevigen.

 

KennisparkTwenteIn 2017 wordt de investeringsdynamiek heel zichtbaar. Een zestal ondernemers maakte de afgelopen maanden samen met investeerders, gemeente en provincie ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van een beeldbepalend deelgebied binnen Kennispark Twente. Bestaande panden maken plaats voor nieuwbouw en beschikbare kavels worden ingevuld. Vijf ondernemers Winkels Techniek, Convergence Industry, Switch IT Solutions, ProLeiT en MetricControl verhuizen naar Kennispark Twente en de zesde ondernemer high-end technologieleverancier DEMCON breidt fors uit.

Dennis Schipper, Ceo van DEMCON: “Dit gezamenlijke initiatief is een goede start richting een dynamische Innovatiecampus waar bedrijven zich willen vestigen en kenniswerkers graag werken. Ik zie dit over de hele wereld, als we onze krachten echt gaan bundelen voor een groter maatschappelijk belang is het hier ook mogelijk!

De werkgelegenheid op Kennispark Twente krijgt door deze ontwikkelingen een impuls van circa 300 banen. De teller staat daarmee op 9.300 waarvan Universiteit Twente verantwoordelijk is voor 3.000 banen. Naar verwachting neemt de werkgelegenheid op lange termijn toe, omdat bedrijven in elkaars nabijheid samenwerken in een optimaal innovatieklimaat met ondernemende studenten, open innovatiecentra en gedeelde onderzoeksfaciliteiten binnen handbereik.

Op het terrein van de Universiteit Twente wordt verder geïnvesteerd in nieuwe studentenhuisvesting en hotel, nieuwbouw voor de faculteit ITC (Geo-Information Science and Earth Observation), een cluster rondom Health Technology en een doorontwikkeling van hét centrum voor innovatieve bedrijvigheid: The Gallery fase II.
Voor startende ondernemers is een vernieuwend wonen en werken concept in voorbereiding. Ook zijn diverse ondernemers bezig met uitbreidings- en nieuwbouwplannen voor hun groeiende bedrijven. Ook de openbare ruimte krijgt in 2017 een vooruitstrevend karakter met de aanleg van de Flow of Innovation: een hightech verbindingsroute tussen station Kennispark en de Universiteit.