Week van het matchen - WerkWeek Matchen op Werk

Werkplein Twente organiseert in de week van 13 tot en met 17 februari zes evenementen gericht op ‘Matchen op Werk’ voor werkzoekende jongeren in Twente.

WerkWeek Matchen op Werk

De weg naar werk vinden is niet voor alle jongeren vanzelfsprekend. Een verkeerde studiekeuze, matige werknemersvaardigheden, ineffectief zoekgedrag, negatieve beeldvorming en het ontbreken van een diploma maken het vinden van werk extra moeilijk. Voor deze jongeren organiseert het landelijke Team Aanpak Jeugdwerkloosheid samen met scholen, werkgevers en professionals bij gemeenten, UWV en uitzendorganisaties de WerkWeek Matchen op Werk.

Van maandag 13 tot vrijdag 17 februari worden in het hele land evenementen georganiseerd waar jongeren, werkgevers en professionals elkaar ontmoeten. De week sluit af met een congres voor wethouders en professionals, gericht op het delen van best practices en het verbeteren van de dienstverlening voor deze groep jongeren.
Tijdens de WerkWeek laat het landelijke Team Aanpak Jeugdwerkloosheid zien wat nodig is om jongeren te matchen op werk en wat er samen al is bereikt. In deze week staat ontmoeting centraal. Dit kan een ontmoeting tussen een jongere en een werkgever zijn, maar ook ontmoetingen tussen professionals kunnen bijdragen aan een match.

Aanpak Jeugdwerkloosheid regio Twente

Het regionale project ‘Jongerenoffensief’ geeft samen met de partners van Werkplein Twente invulling aan de WerkWeek door tijdens deze week zes evenementen te organiseren gericht op ontmoeting:

  • 14 februari van 10.00 tot 13.00 een ‘Online banenmarkt Twente 2017’ via LinkedIn
  • 15 februari van 10.00 tot 15.00 een ‘Jongeren on Tour’ in de gemeente Hof van Twente
  • 16 februari van 9.30 tot 11.00 ‘Een kijkje in de keuken bij Food Connect’ te Almelo
  • 16 februari van 9.00 tot 11.00 een workshop ‘Verkoop jezelf’ in Oldenzaal
  • 16 februari van 17.30 tot 19.30 een ‘Evaluatie Jongeren Meet & Greet’ in Hengelo
  • 17 februari van 13.30 tot 17.00 een ‘Installatie Werkt Event’ in Hengelo

Meer informatie over deze evenementen is terug te vinden op de website van Werkplein Twente: www.werkpleintwente.nl

 

De WerkWeek is onderdeel van de Aanpak Jeugdwerkloosheid, een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Meer informatie over de WerkWeek en de Aanpak Jeugdwerkloosheid vindt u op de desbetreffende websites.