Projectleider/Functioneel Beheerder (ESB) (max 36 uur)

De gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal en het GBT (Gemeentelijk Belastingkantoor Twente) hebben gezamenlijk een Enterprise Servicebus (ESB) en een Digikoppeling-adapter aangeschaft voor de aansluiting op de landelijke voorzieningen. De ESB en Digikoppeling-adapter zijn ondergebracht bij de gemeente Hengelo, waar ook het technisch beheer plaatsvindt.

Inmiddels zijn bij de deelnemende gemeenten een aantal koppelingen op de landelijke voorzieningen gerealiseerd, en staan er een aantal koppelingen in de planning. Om deze ontwikkeling verder uit te werken en te borgen zijn we op zoek naar een projectleider/functioneel Beheerder (ESB)

 

Jij

Jij bent een expert in projectmanagement en communiceert makkelijk op verschillende niveaus. Zowel met collega’s van de betrokken organisaties als met leveranciers en externe partners. Je houdt daarbij overzicht op de projectvoortgang en stuurt bij waar nodig. Je kunt goed omgaan met weerstand, bent inventief en stressbestendig.

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau en heb je ruime kennis en ervaring met ESB-toepassingen (bij voorkeur van Enable-U).
In de wereld van de diverse digitale communicatieprotocollen (minimaal SOAP/XML, maar ook smtp, http, ftp), netwerkprotocollen (TCP/IPv4 en in de toekomst IPv6), (web)services en StUF ben je helemaal thuis.
Daarnaast heb je affiniteit met IT security (SSL, encryptie, certificaten) en kennis en ervaring met de beheersmethodieken voor technisch en functioneel beheer (ITIL en BiSL).

Je hebt je daarnaast bewezen als projectleider in een dynamische omgeving. We verwachten dat je vanuit je standplaats regelmatig locaties van deelnemende organisaties bezoekt en daarvoor over passend vervoer/rijbewijs beschikt.

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan ben jij de persoon die we zoeken voor deze vacature.

Dit ga je doen

In deze combinatiefunctie ben je enerzijds als projectleider verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe ESB processen, met koppelingen naar verschillende backofficesystemen en landelijke voorzieningen, samen met- en op locatie van de gemeente waar de nieuwe koppeling gerealiseerd moet worden. Uiteraard in overleg met de leverancier van de ESB (Enable-U) en de leveranciers van de relevante programma's.

Je zorgt voor

  • offertetrajecten
  • een jaarplanning
  • afstemming en oplossen van knelpunten
  • de noodzakelijke documentatie.

Je neemt tevens deel aan de stuurgroep “Regionale Digikoppeling” en ondersteunt deze.

Daarnaast ben je als functioneel beheerder verantwoordelijk voor analyse, configuratie, testen en onderhoud van de koppelingen van de deelnemende gemeenten en de landelijke voorzieningen.
Daarbij richt je je voornamelijk op de Enterprise Service Bus, de Digikoppelingen en de koppelingen naar de backofficesystemen.

Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de specificaties en de functies en instellingen van de (web)services en de gezamenlijke ESB. Daarbij hoort de dagelijkse controle op de werking, de verwerking en de inrichting van de ESB en services en het oplossen van problemen en uitvoeren van wijzigingen.
Verder ondersteun je collega's waar nodig. Je denkt mee over de ontwikkeling van de ESB en services.

Aanbod

We bieden een uitdagende, dynamische, zelfstandige en verantwoordelijke job.
Deze functie is vooralsnog voor de duur van 2 jaar. Je wordt tijdelijk aangesteld (initieel voor van 1, met verlenging voor het tweede jaar bij goed functioneren) voor maximaal 36 uur per week.

Je treedt in dienst bij Regio Twente, met standplaats Enschede. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.121,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek.
Daarnaast heb je maandelijks de regie over 16,3% individueel keuzebudget.

Detachering binnen de interne Twentse arbeidsmarkt of een aanstelling op payrollbasis behoort tot de mogelijkheden.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor aanstelling.

Informatie en sollicitatie

Meer informatie of eens doorpraten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Jan Punte (06 10340206) over de inhoudelijke kant van de functie, of Jeroen Regtuijt (053 4876585) over organisatorische aspecten.
Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de Servicedesk Bedrijfsvoering via telefoonnummer 053 487 6601.

Je kunt uiterlijk tot en met 9 april aanstaande solliciteren. Solliciteer met dit online formulier. Je brief, inclusief CV, stuur je als bijlage mee.

De sollicitatiegesprekken vinden vooralsnog plaats op donderdagochtend 13 april 2017.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Regio Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Regio Twente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van Regio Twente beschouwd. Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor Regio Twente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan