Storro maakt veilig delen en opslaan van bestanden mogelijk

De Hengelose softwareontwikkelaar Storro heeft de oplossing voor veilige opslag van bestanden gevonden door juist geen gebruik te maken van de cloud; met dezelfde gemakken maar zonder de gevaren. Vanuit Innovatiefonds Twente (IFT) investeert fondsmanager PPM Oost in Storro om een bijdrage te leveren aan een veiligere digitale wereld.

Noodzaak tot veilig digitaal samenwerken

Informatieveiligheid is steeds belangrijker. Diensten als DropBox worden regelmatig gehackt waardoor de informatie van consumenten en bedrijven op straat komt te liggen. Ook scannen veel van dit soort bedrijven de bestanden in hun bezit voor geldelijk gewin, en verlenen ze toegang aan buitenlandse inlichtingendiensten. Storro ontwikkelde een oplossing om op een veilige manier bestanden te delen en op te slaan, zonder gebruik te maken van de cloud, of andere derde partijen die informatie kunnen inzien. Bedrijven houden zelf de volledige controle, zelfs Storro krijgt hun informatie niet in handen. Het vernieuwende van deze toepassing zit in het opknippen en spreiden van de informatie – en daarmee de risico’s. In combinatie met een reeks andere technieken, zoals versleuteling en cryptografisch afgedwongen rechtenbeheer, genieten bedrijven en hun data met Storro ongeëvenaarde bescherming en privacy.

Over Storro

Friso Stoffer, financieel manager bij Storro: “Omdat in de cloud alle informatie van alle klanten centraal staat opgeslagen, is het voor hackers een geliefd doelwit. Die centrale architectuur moet worden aangepakt. Dat is precies wat Storro doet. De oplossing is bij uitstek geschikt voor het mkb, dat toenemend gevaar loopt nu de focus van hackers zich verlegt naar ondernemingen met minder budget voor informatieveiligheid.” Een jong team van zes ersonen ontwikkelde de applicatie. In maart 2016 is het programma als bèta-versie gereleaset onder een besloten groep gebruikers. Sinds september 2016 is Storro voor iedereen beschikbaar en downloadbaar via https://storro.com/try.

Investeren in groei

Met de investering vanuit het Innovatiefonds Twente kan Storro haar eerste commerciële stappen zetten en zich op de markt bewijzen. Friso Stoffer: “De bèta-versie van het product is getest bij een paar honderd gebruikers en nu zetten we de stap richting de grotere commerciële uitrol. Uiteraard blijven we ontwikkelen om de oplossing naar een nog hoger niveau te tillen en daarmee onze unieke positie te kunnen behouden.” Marius Prins, directeur PPM Oost ziet de urgentie om te investeren in cybersecurity: “Bij iedere nieuwe aanval die het nieuws bereikt, wordt de noodzaak tot informatieveiligheid bekrachtigd. Storro kan in deze groeimarkt zeker een rol van betekenis spelen. Met name geloof ik in de onorthodoxe aanpak om juist geen cloudoplossing te zoeken in combinatie met de unieke elementen ten opzichte van wat er al op de markt is aan ‘vergelijkbare’ producten.” De onderneming zorgt voor werkgelegenheid voor met name hoogopgeleid personeel. Innovatiefonds Twente investeert samen met twee informal investors.

Innovatiefonds Twente

Innovatiefonds Twente (IFT) richt zich op de financiering van innovatieve Twentse mkb-bedrijven. Vroegefasebedrijven in de sector High Tech Systems & Materials (HTSM) en cross-overs met de sectoren Agro-Food, Vrijetijdseconomie, Bouw en Energie behoren tot de doelgroep. Innovatiefonds Twente wordt gefinancierd door Regio Twente. PPM Oost is fondsmanager.

PPM Oost

PPM Oost, het participatiebedrijf van Oost NV, is de regionale durfinvesteerder in Oost-Nederland. Zij stelt de benodigde financiering én haar netwerk, kennis en kunde beschikbaar aan ondernemers in High Tech, Life Tech,
Cleantech & Energy en investeert tevens in marktfondsen. Naast investeren helpt Oost NV ondernemers met innoveren, internationaliseren en (bedrijfs)infrastructuur.
PPM Oost staat voor actief beheer en coaching: ondernemen voor de maatschappij van de toekomst. Met geld van de rijksoverheid en de provincies Gelderland en Overijssel en Regio Twente investeert PPM Oost in ruim 220
bedrijven met een totaal fondsvermogen onder beheer van ruim 300 miljoen euro. Zo wordt een mooie bijdrage geleverd aan het behalen van regionale, economische, milieu- én werkgelegenheidsdoelstellingen.

Meer informatie

Storro       - Friso Stoffer, financieel manager, tel 06 14 02 63 97, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , www.storro.com
PPM Oost – Fabien Westerik, investment manager, tel 06 10 72 64 89, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.ppmoost.nl