Lancering nieuwe kaarten Routenetwerken Twente

Ongeveer 15 jaar geleden startte Regio Twente met de exploitatie van het Fiets-, Wandel-, Paardrij-, Auto- en het Mountainbikenetwerk in Twente.
Deze vijf netwerken worden samengevat in de entiteit Routenetwerken Twente (RNT).

Wat ooit begon met een aantal fietspaden, is nu uitgegroeid tot een grootschalig dynamisch traject van bijna 10.000 km aan verschillende routenetwerken.

Aan de routes in Twente werken, naast een vaste groep van drie medewerkers, ook honderden vrijwilligers, aan (vooral) realisatie en onderhoud van de routenetwerken.
De hoofddoelen van RNT staan centraal in alles wat team Routenetwerken Twente neerzet; het creëren van een beleving voor toeristen en recreanten, het stimuleren van de (vrijetijds-) economie in Twente en het motiveren van eigen inwoners op het gebied van beweging.

Op dit moment zijn er ongeveer 400 lopende projecten zoals ontwikkeling, onderhoud, innovatie, reconstructie en advisering. De Kwaliteitsimpuls Routenetwerken (KIR) is een bundeling van vele van deze projecten. KIR betreft het plan voor de versterking van de beleving en de promotie van de routenetwerken in Overijssel, hoofdzakelijk gericht op wandelen en fietsen, creëren van digitale belevenis en het opzetten van meer dan 100 Toeristische Informatiepunten (TIP).

Er bestond al een aantal jaren een groot gemis aan routekaarten in Twente. Vanwege het faillissement van Twents Bureau voor Toerisme betekende dit een onvermijdelijke reorganisatie van Routenetwerken Twente waardoor vertraging onontkomelijk was.

Eind 2014 is Routenetwerken Twente een samenwerking aangegaan met marketing- communicatiebureau diezit, waarin een vernieuwing van alle offline- en online middelen centraal stond. Vanaf dat moment zijn zij hard aan de slag gegaan met de doorontwikkeling van alle middelen, en daar zijn (Goede) vrijdag 14 april de eerste fysieke producten uitgerold.

Om tot de ideale routekaart te komen zijn meerdere bestaande binnen- en buitenlandse routekaarten geanalyseerd. Uit deze analyse bleek dat de routekaarten van Twente aan vernieuwing toe waren. “Tijdens het complete vernieuwingsproces van de routekaarten van Twente hebben wij opnieuw gekeken naar het formaat, de vouwwijze, de vormgeving, de fotografie en de papiersoort” aldus Bibi Engelbertink, marketing- communicatieadviseur bij diezit. “Wat geheel nieuw is in de routekaarten is het ‘magazine-gevoel’ en de personalisering. De routekaarten van Twente zijn niet meer alleen informatieve routekaarten, maar bieden echt een meerwaarde voor de eindgebruiker.”

“Wat ontzettend belangrijk is en wat wij overal uit willen dragen is eenheid. Alle offline- en online uitingen van Routenetwerken Twente moeten in lijn zijn, zodat synergie kan worden gecreëerd en onze gebruikers de Twentse routes maximaal kunnen beleven” aldus Han van den Heuvel (sr. Beleidsadviseur Routenetwerken Twente).

De routekaarten van het Fietsnetwerk, het Mountainbikenetwerk en het Paardrijnetwerk liggen klaar bij alle TTI’s in Twente (voorheen VVV’s). De wandelkaarten volgen zo snel mogelijk.
De verkoopprijs van alle routekaarten is €4,95.

 

                                                                                                                       Beleef de buitengewone routenetwerken van Twente!