Finalisten Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017 bekend

Lenneke Tan (gemeente Twenterand), Bart Greven (gemeente Hof van Twente) en Kennan Williams (gemeente Enschede) zijn in de race voor de titel Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar.
De vakjury, bestaande uit Milou Aarninkhof (winnaar 2016), Thomas Walder (wethouder gemeente Hellendoorn) en Gertjan Rozendom (gemeentesecretaris gemeente Borne) koos de drie talentvolle jonge ambtenaren uit de groep van tien genomineerden. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Twentse Jonge Ambtenaren Netwerk (TJA).

Rozendom: “De genomineerde jonge ambtenaren zijn ieder op zichzelf uniek en talentvol, het was dan ook een lastige taak om de top drie te bepalen. Ondernemerschap, lef en  een vernieuwende manier van werken zijn kenmerkend voor de drie finalisten. Persoonlijkheid was voor ons de doorslaggevende factor. Ieder van de finalisten weet op zijn of haar eigen manier collega’s en omgeving te inspireren.”

Werkzaamheden finalisten

Tan houdt zich voor de gemeente Twenterand onder meer bezig met zorg en veiligheid, en is coördinator drugs. Greven is directeur bedrijvenpark Zenkeldamshoek en programmamanager Economie. Williams is adviseur juridische zaken en heeft de rechtswinkel in Enschede gerund. 

Stemmen kan vanaf nu

Stemmen kan tot 28 september, 16:00 uur via twentsejongeambtenaren.nl/verkiezing/. Op deze pagina stellen de finalisten zich ook kort voor. Tijdens de finale van de verkiezing op 28 september geven de finalisten een korte pitch en is het voor aanwezigen nog mogelijk om zijn of haar stem uit te brengen. Deze stemmen worden opgeteld bij de online verkiezing en de stem van de jury. Dan wordt bekend of Lenneke Tan, Bart Greven of Kennan Williams zich een jaar lang Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar mag noemen. De winnaar ontvangt onder meer een coachingsprogramma en is de afgevaardigde van Twente in de landelijke verkiezing voor Jonge Ambtenaar van het Jaar, georganiseerd door Futur.

Kom ook naar de verkiezingsavond!

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de grote finale op 28 september, vanaf 17:00 uur in Grand-Café De Twee Wezen in Hengelo (Burgemeester Jansenplein 23-25).