Eerste informatiepaneel Routenetwerken Twente geplaatst

Woensdag 14 maart 2018 heeft wethouder Van Agteren van Enschede samen met de portefeuillehouders van vrijetijdseconomie het eerste informatiepaneel onthuld op het vliegveld in Enschede. Dit jaar worden er 1000 nieuwe duurzame panelen geplaatst, zodat recreanten en toeristen Twente kunnen ontdekken.

1000 nieuwe panelen

De 1000 nieuwe panelen geven informatie over wandel-, fiets-, mountainbike- en paardrijnetwerk in Twente. Naast de routes wordt er ook aandacht besteed aan interessante thema’s die in het gebied spelen, zoals specifieke informatie over dorpen & steden waar je langs komt en de bijzondere flora & fauna. Op de nieuwe panelen wordt informatie van diverse organisaties, zoals gemeenten, natuurorganisaties en waterschap gebundeld. Hierdoor krijg je minder borden in het landschap en worden de recreanten en toeristen beter geïnformeerd over het gebied.

“Recreanten en toeristen krijgen door de duurzame panelen meer en gebundelde informatie over het gebied, zodat ze het prachtige Twente kunnen ontdekken”, benadrukt Hans van Agteren.

Duurzaamheid

De 1000 nieuwe informatiepanelen zijn van duurzaam materiaal gemaakt. Ze hebben een milieuvriendelijke folie en er wordt gebruikgemaakt van ecologische inkt. De folie kan eenvoudig worden vervangen. Dit betekent dat in de toekomst alleen een nieuwe folie gemaakt hoeft te worden als de informatie wordt geactualiseerd. Een duurzame en goedkope oplossing.

Routenetwerken

Twente is prachtig. De bijna 10.000 km aan routenetwerken bieden volop mogelijkheden aan de inwoners van Twente en toeristen om dat zelf te ervaren. Wandelend, op de fiets, op de mountainbike, te paard of met de auto. Onderweg in Twente kom je overal TIP- en TOP-locaties tegen. Deze mooie plekken vormen de grote 'knooppunten' van het fiets-, wandel-, mountainbike- en autonetwerk. Hier brengen we routenetwerken en informatie bij elkaar.

NS Rotterdam HR  

NS Rotterdam HR 24

Foto's: Bibi Engelbertink