• Regio Twente is ontvlochten

    Op 8 juli 2021 is een nieuw samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten, met focus op het gebied van gezondheid gestart, bestaande uit: ...

    Lees meer...

Grootste sportdag Oost Nederland voor de 30e keer georganiseerd op Het Rutbeek!

Feestelijke opening met 3400 leerlingen
Op 7 juni opende wethouder Jurgen van Houdt van Zorg, Welzijn, Sport en Integratie van gemeente Enschede samen met Gerharda Tamminga, secretaris algemeen directeur van Regio Twente de Menzis Schoolvaardigheid. Deze unieke sport tweedaagse werd dit jaar voor de 30e keer georganiseerd op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede en dat zorgde voor een sportief feestje.

Ongeveer 3400 leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle scholen voor primair onderwijs en speciaal onderwijs vanuit gemeente Enschede deden mee met de vaardigheidsproeven. Een aantal kernactiviteiten die in de reguliere lessen bewegingsonderwijs aan bod komen werd gemeten zoals hoogspringen, verspringen, mikken en sprinten. Het doel van deze tweedaagse sportdag is om de leerlingen op een actieve en sportieve wijze te enthousiasmeren en te motiveren door ze individuele en groepsmatige bewegingsactiviteiten aan te bieden waarbij ze prestatieve en recreatieve bewegingsactiviteit ervaren. 
Sinds 1989 wordt het evenement georganiseerd door de schoolvaardigheidscommissie die bestaat uit een consulent sport en bewegen van gemeente Enschede en vakleerkrachten uit het primair en speciaal onderwijs. Daarnaast zijn ongeveer 125-150 vrijwilligers actief; waaronder scholieren van het voortgezet onderwijs, studenten van ROC Sport & Bewegen en Handel & Administratie en stagiaires van de (C)ALO.

 

SchoolvaardigheidsproefRutbeek 20180607Wethouder Jurgen van Houdt en Gerharda Tamminga directeur RT krijgen uitleg van de voorzitter schoolvaardigheid Cor Kuiper SScreenshot filmpje opening Menzis Schoolvaardigheid