Opening natuurlijke speelplekken op Het Hulsbeek in Oldenzaal

Oldenzaal – Op woensdagmiddag 18 juli zijn op Het Hulsbeek de natuurlijke speelplekken geopend door ruim 80 kinderen uit groep 3 en 4 van basisschool de Bongerd in Oldenzaal. Onder begeleiding van Benno Brand, voorzitter portefeuillehoudersoverleg vrijetijdseconomie Regio Twente en wethouder Evelien Zinkweg van gemeente Oldenzaal knipten de kinderen een spandoek door. “Een mooi voorbeeld van samen spelen en genieten van water en natuur in Noordoost-Twente”, aldus Benno Brand. Na de feestelijke onthulling stormden de kinderen naar de speeltoestellen.

De natuur- en waterbeleving voor kinderen staat centraal bij de aanleg van de nieuwe faciliteiten. De natuurlijke speeltoestellen lopen over in het waterparcours en -vlot. Eind deze zomer wordt hier ook het strandkasteel geplaatst. Met het ontwerp van de toestellen is gedacht aan mindervalide kinderen waardoor ook zij van de speeltoestellen kunnen genieten. “Met een beetje extra hulp kunnen alle kinderen samen spelen op Het Hulsbeek” aldus Evelien Zinkweg.

 

 MG 5358 web

 

Twente Beleven; Beekdalen- & Essenroute

De kwaliteitsimpulsen op Het Hulsbeek zijn onderdeel van het project Twente Beleven; Beekdalen- & Essenroute. Een lange afstandsroute van Vlinderpunt IJs en Es in Mander, via de kloosters in Borne naar Vlinderpunt Het Hulsbeek in Oldenzaal. De route vertelt de rijke geschiedenis en het ontstaan van het Twentse Landschap. Het neemt de wandelaar mee naar vervlogen tijden maar ook nieuwe ontwikkelen worden belicht zoals de huidige waterhuishouding en de landbouw.

Regio Twente werkt samen met de gemeenten Borne en Dinkelland, Landschap Overijssel, stichting Erve Huiskes en Routenetwerken Twente aan dit project, dat financieel mede mogelijk is gemaakt door provincie Overijssel.

 

IMG 5413 web

 

Nieuwe belevingen

Op Het Hulsbeek, de Zendersche Esch, de Deurninger Es en Vlinderpunt IJs en Es worden nieuwe belevingspunten en attracties gemaakt. Bij Erve Huiskes worden verschillende waterfaciliteiten voor ouderen gerealiseerd en op de Zendersche Esch wordt een uitkijktoren geplaatst. Eind de zomer en in het najaar worden de nieuwe belevingspunten geopend.