Fietssnelweg F35 in Twente; opening tracé Nijverdal-Oost

Op donderdag 6 september om 17.00 uur vindt de opening plaats van het tracé van de F35 Nijverdal – Oost.
Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Dennis op den Dries verrichten de openingshandeling. De exacte locatie van de opening is tussen fietstunneltje grote Alleepad en de rotonde met de Baron van Sternbachlaan in Nijverdal.

Via deze link kunt u de exacte locatie bekijken. 

De Provincie en de gemeente Hellendoorn zijn trots op het resultaat waarvan de uitvoering door de Sallandse Wegenbouw is verricht.

logo F35 klein

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van Nijverdal naar de Duitse grens met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Samen met de betrokken gemeenten in Twente ontwikkelt provincie Overijssel dit fietspad. Het gezamenlijk doel is het creëren van een snelle en veilige fietsverbinding door Twente.

De naam fietssnelweg spreekt eigenlijk voor zich: het betreft een fietspad waarover je heel snel van de ene naar de andere plek kan fietsen. Het fietspad heeft voldoende breedte (4 meter), het asfalt is van goede kwaliteit en er zijn zo weinig mogelijk kruisingen.

De F35 loopt grofweg parallel aan de autoweg A35. Vandaar de naam F35. Het fietspad loopt door stedelijk gebied waardoor het onvermijdelijk is dat er enkele kruispunten zijn. Daarop heeft de fiets, als het kan, voorrang.

In Nederland is de F35 uniek door de hoogwaardige en uniforme inrichting die langs de gehele route wordt toegepast. Hierdoor is de F35 herkenbaar als belangrijke fietsverbinding door Twente, voor platteland, dorp en stad.
Nog niet het hele tracé is gereed maar met dit nieuwe stuk in Nijverdal-Oost wordt weer een essentiële schakel gelegd.