Twente organiseert SMART Fietstelweek

De gezamenlijke Twentse gemeenten organiseren dit jaar van 17 tot en met 23 september de SMART Fietstelweek.
Aan fietsers in de regio wordt gevraagd om in de derde week van september met de SMART-app hun fietsritten te registreren. Zo willen gemeenten in kaart brengen hoeveel en waar er in de regio gefietst wordt. Dit is nodig om fietsvoorzieningen te verbeteren en te zorgen dat Twente nog meer een fietsregio wordt.

De in Twente ontwikkelde SMART-app wordt gebruikt voor de registratie van ritten.  Door  gebruik van deze app ontstaat meer inzicht in het aantal fietsbewegingen in Twente.
Persoonlijke informatie wordt niet zichtbaar. Daarmee is de privacy van gebruikers gewaarborgd.  De data helpt Twentse gemeenten in het doorontwikkelen van Twente als fietsregio.

Winst voor de fietser

Fietsen is gezond en gelukkig wordt er in Twente al veel gefietst. Door gebruik te maken van de SMART-app wordt fietsen nog leuker:

  • Voor elke gemaakte fietsrit of wandeltocht sparen SMART-app gebruikers één punt per kilometer. Deze punten zijn via de SMART-appshop te verzilveren bij lokale ondernemers.
  • Gebruikers van de SMART-app krijgen tijdens  de Fietstelweek nog eens een extra bonus voor elke dag dat zij op de fiets stappen.
  • Bovendien krijgen SMART-app gebruikers in Enschede sneller groen bij verkeerslichten.
  • Onder de actieve deelnemers wordt een ballonvaart verloot.
  • Met de gegevens die de gemeenten ophalen over de fietsstromen kan het fietsnetwerk worden verbeterd.

SMART Fietstelweek

Smart fietstelweek

Door gebrek aan financiering is de Nationale Fietstelweek, die de afgelopen jaren op initiatief van een aantal Twentse ondernemers plaatsvond, komen te vervallen. Door een slimme samenwerking met regionale partijen is het mogelijk om dit jaar in Twente toch een regionale SMART Fietstelweek te organiseren.  Met de SMART Fietstelweek hopen gemeenten op nog meer deelnemers en inzicht in fietsstromen.

De SMART-app

De SMART-app is beschikbaar voor Android en iOS via smartintwente.nl of direct via iOS en Android