Trainees Twentse Overheid presenteren: ‘The Interpersonal Closeness Experiment’

Mag ik je wat vragen? Eén tafel, twee onbekenden, vijf bijzondere gesprekken

De trainees Twentse Overheid, zijn de afgelopen maanden bezig geweest met de uitvoering van het sociale experiment: ‘The Interpersonal Closeness Experiment’.
Waarom?

Onze trainees waren benieuwd naar de gesprekken tussen inwoners en bestuurders zonder dat ze elkaar kennen. Het eindresultaat is een inspirerende mini-docu.

Het regionale project van onze trainees

Onze trainees zijn allemaal werkzaam binnen een Twentse gemeente en/of aangesloten regionale organisatie/samenwerkingsverband. Onderdeel van het traineeship is het uitvoeren van een regionaal project voor Twente.
Na verschillende inspiratiesessies en bijeenkomsten in de regio, hebben zij vastgesteld dat er behoefte is aan fijn en sociaal leven in Twente. Zij zijn ervan overtuigd dat het fijn leven is in Twente. Dit willen ze uitbeelden aan de hand van een documentaire die gebaseerd is op het experiment van Arthur Aron (1997).

Het experiment van Aron

In 1997 bedacht Arthur Aron een experiment, waarin twee onbekenden elkaar 36 persoonlijke vragen stellen. Aron stelde dat door middel van het stellen van persoonlijke vragen en de kwetsbaarheid die schuilgaat achter de antwoorden, participanten in een zeer korte tijd een intense band opbouwen.

Mini-docu: Kloof tussen inwoner en bestuurder

Soms wordt er geopperd dat er een kloof is tussen inwoners en lokaal bestuur. Is het daadwerkelijk zo erg gesteld? Onze trainees hebben dit getest door Arons experiment uit te voeren met inwoners en lokale bestuurders uit Twente. Pas achteraf werd de identiteit van de deelnemers bekendgemaakt. Na afloop van het experiment hebben zij de deelnemers gevraagd hoe ze het ervaarden en wat voor verwachting ze hadden van de gesprekspartner.

De ontmoetingen en gesprekken leidden tot bijzondere momenten, want uiteindelijk zijn we allemaal mensen met een eigen verhaal. Het experiment is verwerkt tot een mini-documentaire.

Oordeel zelf over het eindresultaat!

mini docu trainees