• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Young Twente Board geeft stem aan Twentse jongeren

Met de lancering van een online panel, krijgt iedere Twentse jongere de kans om mee te denken over de toekomst van hún regio. De Young Twente Board hoopt als initiatiefnemer dat duizenden jonge Tukkers op een laagdrempelige manier hun stem laten horen. Vanaf vandaag kunnen ze zich daarvoor inschrijven.


Of je nou 16 of 36, een geboren of import-Tukker, een PhD of een MBO-diploma op zak hebt, dat maakt niet uit. Hoe meer jongeren mee willen denken, hoe beter. “Samen zijn wíj namelijk de toekomst van Twente”, zegt Young Twente Board-voorzitter Gyula Rychtarski.

 

Meedenken in plaats van scrollen

De Young Twente Board zocht – en vond – een manier om jongeren te betrekken bij de toekomst van Twente.
Nadat je als jongere je inschrijft voor het Young Twente Panel, ontvang je zes keer per jaar een korte survey via een sms’je. In de tijd dat je anders even door je Instagramfeed scrollt, kun je nu in vijf minuten tijd meedenken over thema’s die jou direct raken – nu en in de toekomst. Denk aan talentbeleid, zorgenvrij wonen, duurzaamheid en – nu extra relevant – Twente na de coronacrisis. Daarover gaat de allereerste survey, die over twee weken verstuurd wordt.

Screenshot aanmelding panel

“Zet jouw denkkracht en frisse blik in voor de regio! Welke mogelijkheden zie je als jongere voor het halen van de duurzaamheidsdoelstelling? Hoe zorgen we ervoor dat er meer Nederlandse en buitenlandse jongeren in Twente willen wonen en werken? Wat zijn volgens jou nieuwe vormen van mobiliteit die we in Twente zouden moeten uitproberen? Het is belangrijk om het niet te laten bij praten, of bij klagen. We kunnen samen deze regio beter maken door onze denkkracht te richten op het formuleren van oplossingsrichtingen. Die kans pakken we nu”, aldus Rychtarski.

Over de Young Twente Board

Sinds september 2019 denken tien Twentse jongeren mee over de toekomst van hun regio. Samen vormen wij de Young Twente Board. We fungeren als klankbord voor de Twente Board, door gevraagd en ongevraagd advies te geven. Binnen de regio jagen we als verbindende gesprekspartner relevante en doelgerichte samenwerking aan.

YoungTwenteBoard