• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Zaken doen met Regio Twente

Wilt u zaken doen met Regio Twente?

Als overheidsorganisatie is Regio Twente aanbestedingsplichtig voor haar inkopen. Regio Twente is gehouden aan aanbestedingsregels en het inkoopbeleid.
Regio Twente is niet volledig vrij om te beslissen met wie en onder welke voorwaarden wij zaken willen doen. Dit heeft consequenties voor ondernemers die zaken met ons willen doen. Daarom is het belangrijk dat u, als mogelijke opdrachtgever, zich goed verdiept in onze organisatie.

TenderNed

Regio Twente publiceert haar aanbestedingen op het aankondigingenplatform TenderNed. Alle overheden publiceren hun nationale en Europese aanbestedingen via dit aankondigingenplatform.

Ook voor kleinere opdrachten geldt dat Regio Twente niet volledig vrij is te beslissen met wie we zaken doen.
Er zijn verschillende branche- en ondernemingsverenigingen die u kunnen informeren over aanbestedingsregels en voorschriften van overheden. Ook kunt u bijvoorbeeld terecht op de website Pianoo

Inkoop en Aanbestedingsbeleid en Twentse Klachtenregeling aanbestedingen

Hieronder vindt u het ‘Inkoop en Aanbestedingsbeleid’ en ‘Twentse Klachtenregeling aanbestedingen’ van Regio Twente. Dit inkoopbeleid met bijbehorende klachtenregeling is op 14 maart 2018 door het dagelijks bestuur van Regio Twente vastgesteld.

Het beleid omschrijft de doelstellingen van Regio Twente bij inkoop en aanbesteden. Daarnaast geeft het beleid de organisatieonderdelen richtlijnen voor het uitvoeren van inkoop- en aanbestedingstrajecten.
Regio Twente hecht belang aan transparantie en informeert de markt daarom graag over de wijze waarop wordt ingekocht en waarop Regio Twente haar doelstellingen wil realiseren.

Inkoopvoorwaarden

Regio Twente hanteert standaard de volgende inkoopvoorwaarden bij opdrachten:

Digitaal inkopen/aanbesteden

Om inkoop- en aanbestedingstrajecten zo transparant en efficiënt mogelijk te laten verlopen, worden inkoop en aanbestedingen volledig digitaal gedaan.
Regio Twente heeft ervoor gekozen haar aanbestedingen te publiceren via Negometrix. Dit aanbestedingsportaal borgt dat het gehele aanbestedingstraject digitaal kan verlopen.
Naast Negometrix wordt de mail (enkelvoudige opdrachten) en TenderNed (nationaal en Europees) gebruikt.

U kunt zich als ondernemer gratis inschrijven bij het platform Negometrix. U krijgt via het platform automatisch bericht indien u door Regio Twente wordt uitgenodigd voor een opdracht. Ook kunt u zich, net zoals op TenderNed, abonneren voor opdrachten die u interessant vindt. U ontvangt dan ook een notificatie indien een dergelijke opdracht wordt geplaatst.

(innovatieve) Voorstellen

Regio Twente is groot voorstander van innovatie. Heeft u een innovatief voorstel? Dan kunt u dit indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Nadat u uw voorstel heeft ingediend, wordt onderzocht of wij op uw voorstel in kunnen gaan.
Een andere mogelijkheid is dat wij het door u ingebrachte voorstel inbrengen in een regionaal inkoopoverleg.

Uw innovatieve voorstellen moeten als zodanig herkenbaar zijn, zodat deze niet (kunnen) worden verward met (lopende) aanbestedingen.