• Een nieuw tijdperk van samenwerken

  Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

  Lees meer...

Komt u in aanmerking? Zo gaat het verder

Als u denkt in aanmerking voor de stimuleringsbijdrage te komen, volgt u de
volgende stappen:

 1. U neemt contact op met de contactpersoon van uw gemeente.
  Deze vindt u onderaan deze pagina.
 2. Samen vult u dan het aanvraagformulier Spontane Binnenstad in en u dient het ook samen in bij de Netwerkstad Twente.
 3. De contactpersonen van de gemeenten beoordelen uw aanvraag aan de hand van de voorwaarden en informeert u of uw  aanvraag gehonoreerd wordt. Mocht er aanvullende informatie nodig zijn, dan neemt de Netwerkstad Twente contact met u op.


Het is goed te weten dat de stimuleringsbijdrage voortkomt uit een pilotproject. Dat betekent dat het project continu geëvalueerd wordt.
Het kan zijn dat dit consequenties heeft voor de spelregels van de aanvraag.

Doorlopende indieningsperiode

Om het succes van de pilot Spontane Binnenstad nog meer te vergroten, wordt er niet meer gewerkt met vooraf vastgestelde indieningsperiodes. Daardoor kan een initiatief sneller beoordeeld worden, waarna snel duidelijk wordt of het initiatief een stimuleringsbijdrage ontvangt of niet.

Nieuwe voorwaarden

Voor de nieuwe indieningsperiode zijn de voorwaarden voor verkrijgen van de stimuleringsbijdrage op de volgende punten gewijzigd ten op zichten van die van de eerste tranche:

 • Aanvullend op dat een initiatief kan zowel fysiek als procesmatig zijn, dient het ook te leiden tot een structureel positief effect op de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad, waaronder het oplossen van leegstand door middel van transformatie, transitie
  en/of functiewijziging.
 • Het initiatief start niet eerder dan na besluitvorming over de startdatum van de tender door het Bestuurlijk Overleg; dat is in dit geval per 1 juni 2015.
 • Aanvullend op dat er draagvlak is voor het initiatief of dit draagvlak te creëren moet zijn, wordt nu gesteld dat dit onder andere kan door middel van samenwerking met andere initiatiefnemers of organisaties.


De complete en actuele voorwaarden vind u hier.

Budget

Totaal wordt in de Pilot Spontane Binnenstad een totaalbedrag van 2,6 miljoen euro geïnvesteerd. Het bedrag wat beschikbaar was voor de eerste tranche
(vastgestelde termijn) bedroeg € 600.000,- en is inmiddels uitgegeven.

Contactpersonen

Het aanvraagformulier vult u in samen met de contactpersoon van uw eigen gemeente:  

 

Almelo Alma ter Harmsel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Borne Robert Jan Hakstegen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Enschede Carolien van Snellenberg c.v.snellenberg@enschede
Hengelo Marieke Arends Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oldenzaal Mirjan Klok Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Download aanvraagformulier

Download folder Stimuleringsbijdrage pilot Spontane Binnenstad