• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Profielen van de binnensteden

Iedere binnenstad kent een eigen profiel. Dit profiel bevat de kenmerken waarmee de stad of het dorp zich onderscheidt. Versterkt u met uw initiatief dit profiel, dan kunt u in aanmerking komen voor de stimuleringsbijdrage.
 

Profiel Almelo: Groen en water tot in de binnenstad, dienstencentrum

Almelo zet in op een binnenstad met veel groen en water. Activiteiten, terrassen en hotels vormen aangename verblijfsplekken aan de waterkant of in groene ruimten. Evenementen, bedrijven en verenigingen die deze natuurlijke sfeer versterken zijn in Almelo van harte welkom.

Beeld Almelo


Profiel Borne: Compact en kleinschalig, Oud-Borne op loopafstand van de binnenstad

De binnenstad van Borne kenmerkt zich door unieke en smaakvolle winkels en leuke terrassen. Alles bevindt zich op loopafstand, net als de historische kern van Oud Borne. Door de dorpse en historische uitstraling onderscheidt Borne zich van de grotere binnensteden.

Beeld Borne


Profiel Enschede: Grootstedelijke voorzieningen en studentenstad, grootste stad in Twente

In de binnenstad van Enschede is altijd wat te doen: winkelen, uitgaan en het bezoeken van grootstedelijke voorzieningen. Het fungeert als bruisend hart voor Twentse inwoners en studenten. Innovatie, creativiteit en ondernemerschap gaan hand in hand.

Beeld Enschede


Profiel Hengelo: Businessdistrict en huiskamer met een prettig verblijfsklimaat en wederopbouwarchitectuur

Het centrum van Hengelo wordt naast winkels en gezellige horeca ingevuld door (grote, vaak technische) bedrijven. Deze bedrijvigheid in het business district rondom het Centraal Station Twente zorgt voor activiteiten als congressen, faciliteiten voor zakenlieden en voorzieningen. Een toevoeging op dit zakelijke en gezellige centrum wordt als zeer welkom ervaren.

Beeld Hengelo


Profiel Oldenzaal: Historisch erfgoed en stratenpatroon, poort naar het Nationaal Landschap Noordoost Twente, carnaval en een bourgondische levensstijl

De Oldenzaalse binnenstad ademt bourgondisch leven uit. Gezellige terrassen, sfeervolle evenementen en gemeenschapszin vloeien daaruit voort. Daarnaast is de binnenstad de verbindende schakel in Noordoost-Twente en ademt het een en al historie uit.

Beeld oldenzaal