• Regio Twente is ontvlochten

    Op 8 juli 2021 is een nieuw samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten, met focus op het gebied van gezondheid gestart, bestaande uit: ...

    Lees meer...

Dat Twente mooi is, hoeven we u niet te vertellen. Dat het werk- en leefklimaat zich positief onderscheidt van bijvoorbeeld de Randstad, ook niet.
De aandacht voor elkaar en de verbinding met de natuur die hier zo gewoon is, herken je in de bedrijfscultuur en de kwaliteit van onze producten en diensten.

Onder de merknaam Visit Twente is de afgelopen jaren hard gewerkt om de regio toeristisch en recreatief op de kaart te zetten.
Dat is, dankzij de geslaagde samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten, ondernemers en andere stakeholders, goed gelukt: Er is meer werkgelegenheid. Er zijn meer overnachtingen en meer bestedingen. De cijfers spreken voor zich.

Uiteraard investeren we ook de komende jaren in Toerisme en Recreatie. Wat dat betekent voor ‘De Agenda voor Twente’ en andere sectoren is samengebracht in de informatieve folder 'Vrijetijdseconomie Twente'

Agenda voor Twente

De Agenda voor Twente bouwt aan een slimme technologie, goede bereikbaarheid, sterke economie, voldoende werkgelegenheid, maximale duurzaamheid, schone energie en een mooie leefomgeving. Die belangen worden door het kabinet onderschreven in de vorm van de zogenaamde Regio Deal.

Op de Agenda voor Twente staan vier actielijnen

1. Techniek als motor

2. Arbeidsmarkt & Talent

3. Bereikbaarheid & Vestigingsklimaat

4. Circulaire economie & Duurzaamheid

Een sterke toeristische sector draagt op meerdere manieren bij aan deze vier pijlers.
Toerisme & Recreactie vormt zo een niet te onderschatten deelsector.

toerisme en recreatie katalysator economie

afbeelding Echt geluk zit in een klein hoekje