• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Innovatiefonds Twente

Innovatiefonds Twente

Met een eerste inleg van 7 miljoen is op 5 juni 2014 het Innovatiefonds Twente van Regio Twente van start gegaan. Het innovatiefonds is bedoeld voor innovatieve en veelbelovende Twentse business cases in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Voor het fonds is tot en met 2017 in totaal €15 miljoen beschikbaar. Bij het Innovatiefonds Twente gaat het niet om subsidies, maar om risicodragend kapitaal, zoals achtergestelde leningen en participaties voor bedrijven in de vroege fase.

Het Innovatiefonds Twente richt zich op de topsector High-Tech Systemen en Materialen, een sector waar Twente sterk in is. Deze sector bevat de kern van de Twentse innovatieve maakindustrie met meer dan 70% van de industriële werkgelegenheid.

Uit recent onderzoek van Kennispunt Twente blijkt dat Twente landelijk de enige regio is waar de werkgelegenheid in de HTSM sector is gegroeid.
Het Innovatiefonds Twente is aanvullend aan het provinciale Innovatiefonds Overijssel dat zich meer richt op de start- en groeifase van bedrijven.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Innovatiefonds Twente moeten bedrijven zich melden bij ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland (Oost NL). Oost NL, doet de definitieve bedrijfseconomische beoordeling van de business cases.

Wilt u zien waar Oost NL via het Innovatiefonds Twente al in heeft geïnvesteerd? Bekijk de video's via youtube.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Rob Selles, Teammanager Tech,
telefoonnummer 06 12 13 75 13
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of via:
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoonnummer 088 667 0100
website: https://oostnl.nl/nl/innovatiefonds-twente