• Regio Twente is ontvlochten

    Op 8 juli 2021 is een nieuw samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten, met focus op het gebied van gezondheid gestart, bestaande uit: ...

    Lees meer...

Twente Branding

Een goede branding van Twente is van groot belang en is daarmee (evenals Toeristische Promotie) randvoorwaardelijk voor de overige programmalijnen van de Innovatiesprong Twente: het Innovatiefonds, Innovatie in gemeenten en de Human Capital Agenda Twente. Regio Twente investeert daarom € 3,4 miljoen in de branding van Twente.

De Stichting Twente Branding bewaakt de bundeling van de verschillende initiatieven om Twente te positioneren als een innovatieve, ondernemende kennisregio (met een focus op high tech systemen en materialen) die bewoners, studenten, talenten en ondernemers weet te behouden voor deze regio en te bewegen om voor deze regio te kiezen. Dat levert uiteindelijk ook een bijdrage aan het versterken van de sociaaleconomische structuur en leefbaarheid (woningmarkt, voorzieningenniveau) van Twente. Twente is in de basis een sterk merk waar we trots op kunnen zijn.