• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Parkeergeld recreatieparken

Vanaf 1 juni 2016 wordt er op de recreatieparken Het Hulsbeek, Het Rutbeek en Het Lageveld permanent parkeergeld gevraagd.

 

De recreatieparken werden voorheen gefinancierd door provincie Overijssel, de gemeenten en door eigen inkomsten. De financiering vanuit de provincie is stopgezet, met gevolg dat de parken zelf voor meer inkomen moeten zorgen. De afgelopen jaren is er al door middel van organisatorische veranderingen geld bespaard. Om de kwaliteit hoog te houden, is het noodzakelijk om meer inkomsten te genereren. Dit gebeurt door bijvoorbeeld meer evenementen en activiteiten op het park en het heffen van parkeergeld. Van 1 mei tot en met 31 augustus betaalt de parkerende bezoeker 5 euro per uitrijkaart en de rest van het jaar geldt er een tarief van 2 euro per uitrijkaart. De opbrengsten van het parkeergeld komen altijd ten goede van de recreatieparken en vloeien dus niet terug naar Regio Twente.

Twentenaren en overige gebruikers genieten van het groen, het water en de activiteiten op de recreatieparken in Twente. Daar mogen we best trots op zijn, want we hebben drie prachtige parken. De recreatieparken zijn schoon en goed verzorgd en kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de parkmedewerkers. Dit zie je terug in het in stand houden en realiseren van faciliteiten zoals een speelbos, waterspeeltuin, sport en spelzone, peuter- en kleuterbad, trimbaan, skateboardbaan en voor het schoonhouden van de toiletten en het terrein. Met de verschillende evenementen die plaatsvinden op de drie parken willen we de bezoekers het gehele jaar een gevarieerd, laagdrempelig evenementenprogramma aanbieden voor de sportieveling, de festivalbezoeker of het gezin met kinderen.

Voor mensen die vaak een bezoek brengen aan de parken is een parkeerpas te koop die vrije toegang geeft voor het hele jaar (en alle drie de parken!).