• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Route in Twente

Het zit in de Twentse natuur om gastvrij te zijn en anderen mee te laten genieten van al het moois dat onze omgeving te bieden heeft. Sterker nog: we zijn bereid keihard te werken om anderen lekker te laten niksen (snap je 'm?).

We creëren de meest uitdagende routes in Twente voor fietsers, wandelaars, mountainbikers, menners én auto-bestuurders. Of je nou op zoek bent naar rust, natuur, een bruisende stad, unieke Twentse plekken of wel houdt van een stevige route: Twente biedt voor ieder wat moois.
En als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we 10.000 km aan unieke routes voor je klaar liggen; daar ben je wel even zoet mee. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Kies een bestaande tocht, een speciaal gemaakte themaroute of combineer verschillende keuzepunten en maak er helemaal jouw route van. Wandel, fiets, mountainbike of rijd dwars door het coulisselandschap en de prachtige natuur. Ontmoet mensen en beleef de Twentse gezelligheid.

Good goan!

Een bijzonder team

Team Routenetwerken Twente bestaat uit meer dan 300 fanatiekelingen, met +40 jaar aan kennis en ervaring in het verzinnen, adviseren, bouwen en onderhouden van routes in Twente. 
Met een klein en gepassioneerd team bedenken we de routes en tekenen we ze uit. Maar het echte werk wordt gedaan door driehonderd(!) vrijwilligers. Samen steken ze veel vrije tijd en energie in het aanleggen, controleren en onderhouden van de ruim 10.000 kilometer aan routes waar mensen uit Nederland, België en Duitsland elke dag weer van genieten. En daar kunnen wij ze niet vaak genoeg voor bedanken!

Wij bouwen voor u

De routenetwerken van Twente zijn constant in beweging. Niet alleen op de routes zelf, maar ook online werken wij constant aan de doorontwikkeling van de routes.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe routes, uitbreiding van het knooppuntennetwerk, de routeportal en de routeplanner.