• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Hoe kunnen we ons wapenen tegen bedreigingen van infecties en hoe kunnen we uitbraken voorkomen? De voortdurende en onvoorspelbare dynamiek van infectieziekten zie jij als een mooie uitdaging. Iets waar jij je als arts voor wilt inzetten. In deze dynamiek valt jouw ongecompliceerde en stabiele houding op. Jij ziet geen problemen en laat je niet zo snel over de clinch jagen.

Dit is het type arts infectieziektebestrijding dat wij zoeken. Je richt je met name op het voorkomen en bestrijden van infectieziekten, waarbij je je het meest richt op bewaken, beheersen en beschermen. Je staat sterk in je schoenen en je straalt senioriteit en ervaring uit. Jouw collega’s ervaren jou als een rustige en stabiele factor.

Jouw werkdag

Als arts infectieziektebestrijding richt jij je op het voorkomen en bestrijden van uitbraken van infectieziekten. De drie belangrijkste componenten in jouw werk zijn bewaken (surveillance), beheersen (voorkom verspreiding) en beschermen (profylaxe, vaccinatie, hygiëne advies). Je bent eindverantwoordelijk voor bron- en contactonderzoek en voert de regie bij het indiceren en uitvoeren van (grootschalige) interventies. Daarnaast vervul je de achterwacht voor reizigersadvisering en SOA en ben je  betrokken bij het outbreak management. Van jou wordt een brede inbreng verwacht op medisch inhoudelijk gebied ten aanzien van de algemene infectieziektebestrijding.

Als arts infectieziektebestrijding ben je de schakel tussen de medisch inhoudelijke kant van de zaak en de maatschappelijke kant. Hierdoor ben je de spin in het web bij de vertaalslag naar adequaat beleid. Het betreft een functie waarbij je enerzijds zelfstandig werkt, maar anderzijds nauw samenwerkt met collega-artsen, sociaal-verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie en andere collega’s binnen GGD Twente.

Jouw kwaliteiten

Je beschikt als arts infectieziektebestrijding over adequate kennis en vaardigheden. Je bent een ervaren arts, met hart voor het vak. De hectiek en de waan van de dag bekijk je in een helder perspectief.  Je bent enthousiast, leergierig, nieuwsgierig en positief. Je bent diplomatiek en in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan instellingen en individuen. Je weet medische inhoudelijke informatie om te zetten in heldere taal. Je werkt zelfstandig maar je kunt ook goed in teamverband werken. Je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten met anderen.

Jouw team

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team algemene infectieziekten bestrijding (IZB). In dit team werken artsen, artsen in opleiding, deskundigen infectie preventie en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in infectieziektebestrijding. Het team heeft veel ambities en wil graag vernieuwend zijn. Er is dan ook veel ruimte om je ambities kenbaar te maken en te realiseren.

AGZ bestaat verder uit de volgende teams: Seksuele Gezondheid, Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Inspectie en Hygiëne, Forensische geneeskunde, Gezondheidsbevordering asielzoekers  en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg.

Wat wij vragen:

• Bezit van het artsendiploma minimaal aangevuld met het profiel algemene infectieziekten bestrijding; en eventueel aangevuld met de registratie tot arts Maatschappij en Gezondheid;
• In bezit van een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer;
• Geregistreerd in het kader van de Wet Big.

“In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht). Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. Ook het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.”

Wat wij bieden:

• Aanstelling voor 24 tot 36 uur per week;
• Werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Indien nodig ben je ook af en toe buiten kantoortijden beschikbaar;
• Een aanstelling voor één jaar; met zicht op een vast dienstverband.
• Salaris: afhankelijk van opleiding en ervaring; arts infectieziekten aanloopschaal 11, functieschaal 12 (van € 3253,00  tot € 5363,00), arts M&G aanloopschaal 12- functieschaal 13 (van € 3908,00 tot € 5814,00);
• Standplaats: Enschede.

GGD Twente GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en een centrale stafafdeling. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

Ja, ik wil deze baan

Als jij deze baan wilt, dan horen wij graag van je waarom jij de perfecte kandidaat hiervoor bent. Solliciteer met dit online formulier. Je brief en CV stuur je als bijlage mee. Op het sollicitatieformulier dat zich dan opent kun je je persoonlijke gegevens invullen. Je brief en CV stuur je als bijlage mee.

Solliciteren kan tot en met 12 januari 2017. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagmorgen 20 januari 2017.

Inhoudelijke informatie over deze vacature kun je krijgen bij  Liesbeth de Wit, teamleider Infectieziektebestrijding, TBC, OGGZ/ PGA en RAV, tel. 053 487 6868. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met de Servicedesk Bedrijfsvoering, tel. 053 487 6600.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Regio Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Regio Twente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van Regio Twente beschouwd. Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor Regio Twente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.