• Een nieuw tijdperk van samenwerken

    Het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten gaat verder onder de naam SamenTwente. Lees meer via...

    Lees meer...

Traineeship Twentse Overheid

Binnen de Twentse overheid ligt een geweldige uitdaging op je te wachten als je (onlangs) WO of HBO afgestudeerd bent (maximaal twee jaar geleden) of dat binnenkort zal zijn.
Namelijk een unieke en veelzijdige functie van trainee: een prachtbaan die je twee jaar lang de mogelijkheid biedt om in de keuken te kijken bij diverse Twentse overheidsorganisaties.

Als 14 Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen, Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, Veiligheidsregio Twente, SWB Midden Twente, Omgevingsdienst Twente, Stadsbank Oost Nederland, Provincie Overijssel en Regio Twente zorgen we samen voor een mooie, innovatieve, creatieve en duurzame regio. Daarbij denken wij ook aan de toekomst. Dat doen we o.a. via het Traineeship Twentse Overheid.

Het Traineeship Twentse Overheid is een samenwerking tussen de Twentse overheidsorganisaties en een groep jonge, talentvolle trainees. Het traineeship is door de combinatie van een volwassen baan en een intensief leertraject een geweldige leerschool.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Twentse Kracht

In twee jaar, drie uitdagende projecten

Trainees worden aangesteld voor een periode van twee jaar. In deze twee jaar voeren alle trainees drie uitdagende projecten, van elk acht maanden, uit.
De projecten worden uitgevoerd bij de deelnemende Twentse overheden. Daarnaast werken de trainees intensief samen.  Zo kunnen de trainees vanuit een gezamenlijk, overkoepelend project, worden ingevlogen als flying trainees binnen verschillende organisaties en gaan ze samen op bezoek en aan het werk bij inspirerende organisaties in de omgeving.

Werken, leren en persoonlijke ontwikkeling

De trainees worden ondergedompeld in een combinatie van werken, leren en persoonlijke ontwikkeling. In de praktijk komt dit neer op een volledige werkweek. Daarvan worden vier dagen besteed aan de inhoudelijke opdracht bij de opdrachtgever en één dag per week wordt besteed aan opleiding, ontwikkeling en de gezamenlijke projecten

Op dit moment nemen 22 aangesloten overheidsinstanties deel. Alle veertien Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen, Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, Veiligheidsregio Twente, SWB Midden Twente, Omgevingsdienst Twente, Stadsbank Oost Nederland, Provincie Overijssel en Regio Twente.

Traineeship Twentse Overheid.

Het Traineeship Twentse Overheid is een buitenkans en een geweldige leerschool, door de combinatie van een volwassen baan en een intensief leertraject.
Een prachtige kans, voor de trainee én voor de deelnemende organisaties. Grijp ‘m ook!

Waarom trainee worden bij Traineeship Twentse Overheid?

Kijk voor meer informatie ook op de website van Twentse Kracht