Traineeship Twentse Overheid

Binnen de Twentse overheid ligt een geweldige uitdaging op je te wachten als je onlangs WO afgestudeerd bent (maximaal twee jaar geleden) of dat binnenkort zal zijn.
We zoeken namelijk kandidaten voor de unieke en veelzijdige functie van trainee: een prachtbaan die je twee jaar lang de mogelijkheid biedt om in de keuken te kijken bij diverse Twentse overheidsorganisaties.

Traineeship Twentse Overheid is een samenwerking tussen dertien organisaties: de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten en Twenterand, het Gemeentelijke Belastingkantoor Twente en Regio Twente. Deze organisaties hebben uiteenlopende projecten op verschillende afdelingen.

Wat ga je doen

Als trainee ga je in twee jaar tijd drie verschillende projecten binnen die organisaties uitvoeren. Het Traineeship Twentse Overheid biedt jou een unieke combinatie van werken, leren en persoonlijke ontwikkeling!

Deelnemen betekent volmondig ja zeggen om het beste uit jezelf te halen. Om nieuwe kwaliteiten in jezelf te ontdekken. Maar ook om een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.
Ben je geïnteresseerd? Lees dan verder!

Profiel

In onze sollicitatieprocedure draait het vooral om wie jij bent. Jouw competenties en persoonlijkheid zijn doorslaggevend. Die vinden we namelijk belangrijker dan wat je geleerd hebt.
Dus: Maak jij jezelf onderwerpen snel eigen? Ben je in staat om goed samen te werken en om resultaten te boeken? Ben jij ondernemend en maatschappelijk betrokken? Heb je een WO-opleiding (bijna) afgerond? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als trainee van het Traineeship Twentse Overheid ontwikkel je je gedurende twee jaar tot een generalistische arrangeur.

Jij

  • kent eigen talenten en benut deze om doelen te bereiken;
  • begrijpt de organisatie en haar omgeving;
  • komt tot visie;
  • weet anderen te betrekken;
  • onderneemt en toont lef.

Solliciteren

Om te solliciteren kom je op creatieve wijze met een oplossing voor een lokaal/regionaal maatschappelijk probleem (denk aan zorg, welzijn, wonen, onderwijs, achterstandswijken, stedelijke ontwikkeling).
De vorm van je sollicitatie laten we vrij: schrijf bijvoorbeeld een essay (max. 750 woorden), maak een filmpje (max. 2 minuten), of laat je op een andere wijze (maar kort en bondig) van je beste kant zien.
We horen ook graag waarom je gemotiveerd bent om deel te nemen aan het traineeship. Het enige dat we níet willen zien is een traditionele sollicitatiebrief.

Je sollicitatie en je CV kun je uiterlijk tot en met 10 april 2017 via deze link uploaden.

 

NB: Reageer je met een filmpje dan dien je deze op te slaan in Google Drive en de link in je CV te delen. Het is namelijk niet mogelijk een filmpje te uploaden via de link!

Vanaf 19 april hoor je of je wordt uitgenodigd voor de eerste gespreksronde. Deze gespreksronde vindt plaats in week 18 en week 19.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden een aanstelling van 36 uur, met een passend startsalaris van € 2.277,- (bruto, schaal 8.0) en een uitgebreid opleidings- en ontwikkelingsprogramma. Ook bieden we intensieve begeleiding en een persoonlijke coach die je begeleidt op jouw leerdoelen en ontwikkeling.

Tijdens je traineeperiode heb je veel gelegenheid om andere trainees te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
Door trainingen, excursies en netwerkbijeenkomsten bouw je een uitgebreid netwerk op, waar je na je traineeperiode veel profijt van hebt.

Het traineeship gaat van start op 1 september 2017, voor een periode van twee jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.

 

Kijk voor meer informatie op twentsekracht.com/twentsekracht/traineeship-twentse-overheid/